Výrobcu energetických nápojov Red Bull niekto vydiera

14.03.2013 Celý región

Salzburg 14. marca (TASR) - Prokuratúra v rakúskom Salzburgu sa už od začiatku mesiaca zaoberá stíhaním predbežne neznámych páchateľov podozrivých z pokusu o vydieranie výrobcu energetických nápojov Red Bull so sídlom vo Fuschli v spolkovej krajine Salzbursko.

Podľa slov hovorcu prokuratúry Marcusa Nehera pre tlačovú agentúru APA ide zatiaľ o hrozbu znečistenia plechoviek baktériami podmienené nevyplatením požadovanej sumy. O jej výške predstaviteľ inštitúcie neuviedol žiadne podrobnosti.

Samotný výrobca zverejnil dnes niekoľko minút pred reakciou prokuratúry informáciu, že je už niekoľko týždňov terčom vydierania pod hrozbou znečistenia plechoviek s nápojmi. Pre zverejnenie kauzy sa rozhodol aj s ohľadom na zmiernenie významu medializácie ako možného prostriedku nátlaku zo strany páchateľov.

Neznáme osoby sa na výrobcu obrátili vraj elektronickou poštou a umiestnili už vzorky údajne znečistených plechoviek na regáloch v obchodnej sieti. Z predajní, v ktorých sa tak malo stať, výrobca doteraz nedostal žiadne reklamácie.

Páchatelia zrejme pohrozili použitím vody zo stôk pri umývaní plechových obalov výrobcu, čo by znamenalo hrozbu rôznych nákaz pre spotrebiteľov. Doterajšie vyšetrovanie kauzy však naznačuje, že išlo o hrozbu, ktorú zatiaľ pôvodca nerealizoval v praxi.

Ďalšie podrobnosti však s ohľadom na pokračujúce vyšetrovanie prípadu nie sú známe.
 

Vyberte región